Catch of the day
22 juni 2018

Zomer!Lekker zomer, maar wat trek je aan naar je werk? Bij warme temperaturen is een geschikte outfit vinden voor op kantoor niet altijd zo eenvoudig. Je wilt licht en ’s zomers gekleed gaan maar het moet ook weer niet lijken alsof je een dagje naar het strand gaat.

De grens tussen ’s zomers en te relaxt voor je werk is maar vaag. Hoe geef je jezelf een stijlvolle en professionele look waarbij je deze zomer niet oververhit raakt op kantoor?

Of je nu altijd strak in het pak of in een nette spijkerbroek naar kantoor gaat, hier heb je een paar algemene richtlijnen die voor iedereen bruikbaar zijn. Ik heb vijf tips voor je op een rijtje gezet. En geniet volop van de zomer!

Om te beginnen, ga voor kleding die past bij wat je wilt uitstralen, bij je leeftijd en figuur. Want je wilt je goed voelen! En niet dat je kleding negatief opvalt of het gespreksonderwerp van de dag is. Het belangrijkste is dat je je aanpast aan je omgeving en de gelegenheid.

Blote benen kunnen zeker maar maak het niet te bont. Een mooie lengte is net één hand boven je knie. En voor de armen is een goede stelregel om altijd een klein mouwtje te dragen. Met ‘peep-toe’ schoenen en ‘slingbacks’ laat je net een glimp van je tenen zien. Vrouwelijk maar niet al te bloot en te sexy.

Bedek je liever je benen? Ga dan voor een lange broek, bijvoorbeeld met rechte of wijdere pijpen. Want je blijft koel in kledingstukken die wijder vallen. En een licht natuurlijk materiaal zoals viscose of cupro (kijk bij Rhumaa.com) is fijn bij warm weer. Maar let op dat de stof niet doorzichtig is.

Wijde broek en top zijn van Arket.com.   

Wijde broek en top zijn van Arket.com.

Beken kleur! Durf jij? Ga voor een uitgesproken kleur zoals een simpele jurk in een heldere tint of een top in een energieke kleur zoals geel of turquoise. Houd je het liever rustiger? Denk dan aan een accent zoals bijvoorbeeld een gekleurd hemdje onder je blouse in plaats van standaard wit. Want van kleur word je vrolijk!

      

Claudia Strater.com

Maak gebruik van accessoires. Denk aan gekleurde oorbellen, een armband of ring. Verlevendig je outfit met een speelse tas. Maar houd het wel subtiel. Ga voor schoenen die niet te zwaar zijn. Want met licht gekleurde pumps zoals taupe creëer je met donkerblauwe en zwarte kleding een luchtige zomerse look.

Max Mara schoudertas met streepdessin bij de Bijenkorf

Max Mara schoudertas met streepdessin bij de Bijenkorf

Heel veel zomerplezier!Reacties via Disqus