Catch of the day
24 augustus 2021

Zet jezelf bovenaan je prioriteitenlijst!Daadkrachtig, flexibel, snel kunnen schakelen, omgaan met veranderende prioriteiten. Zomaar wat eigenschappen die mensen in ons mooie vakgebied Management Support vaak ruimschoots in huis hebben. Je weet wat er speelt en vaak kun je op voorhand aanvoelen dat er wijzigingen in de planning aankomen. Je team rekent er gewoon op dat je steeds inspeelt op de veranderende omstandigheden, en terecht.

Al eerder schreef ik hier dat ook een andere eigenschap vaker dan gemiddeld voorkomt in onze beroepsgroep: Soms zorg je beter voor de anderen in het team dan voor jezelf. Jouw meeting met de manager gaat vaker niet dan wel door, omdat je de afspraak steeds opoffert voor iets anders belangrijks. Jouw plan om eens op locatie te gaan kijken wordt steeds vooruitgeschoven want er zijn altijd zaken waarvoor je toch in de buurt wil/moet blijven. Je plant voor je hele team de bijscholing, training of heisessie maar de laatste keer dat jij iets aan je professionele ontwikkeling hebt gedaan is alweer een tijd geleden. Herkenbaar? Lees dan snel verder!

Ons werk is aan het veranderen. Zeker nu we recent allemaal ineens thuis moesten werken werd het sommige support medewerkers uit mijn netwerk duidelijk hoeveel tijd ze bespaarden doordat er geen gasten te ontvangen waren, geen vergaderruimtes geboekt en klaargezet hoefden te worden, geen lunches geregeld en geen printerpapier bijgevuld. Grote kans dat een deel van dit werk ook niet meer terugkomt. Enerzijds jammer, ik vond het altijd wel leuke klussen, anderzijds goed nieuws, omdat het je de mogelijkheid biedt meer taken naar je toe te trekken die inhoudelijk beter bij je capaciteiten passen.

Dit is bij uitstek hét moment om te gaan schakelen, en de veranderende prioriteiten in jouw rol te onderzoeken. Ook is het een perfect moment om nu eens wél jouw eigen ontwikkeling op de eerste plek te zetten! Ga het gesprek aan met je team en onderzoek waar jij nog meer waarde kunt toevoegen nu een deel van jouw taken niet meer (bij jou) terugkomt. Zou je meer zelf kunnen doen aan het opstellen van de financiële rapportages, of een deel van de loonadministratie kunnen oppakken? Uiteraard hou je in dit gesprek ook goed voor ogen waar jouw interesse ligt. Een belangrijke kwestie is uiteraard ook, of je de vaardigheden bezit die nodig zijn voor dergelijke werkzaamheden. Misschien is er binnen je huidige rol momenteel geen mogelijkheid tot een dergelijke uitbreiding. Zelfs in dat geval is het van belang om je kennis en vaardigheden op peil te houden. We hebben inmiddels wel ervaren dat iets als een pandemie de arbeidsmarkt behoorlijk kan beïnvloeden dus je doet er goed aan om qua professionele ontwikkeling je daadkracht ditmaal ook voor jezelf in te zetten.

En dan nu het geweldige nieuws: Als jij de keuze maakt om in 2021 een opleiding of training te gaan volgen, gaat de overheid deze voor je betalen! Trainingen zoals Excel voor Financials, Excel voor HR medewerkers (één- en tweedaagse online trainingen) en nog veel meer arbeidsmarktgerichte opleidingen en trainingen komen in aanmerking voor volledige vergoeding door de overheid, als je gebruik maakt van jouw STAP budget.

Belangrijk om te weten: Deze subsidie wordt toegekend op volgorde van (correcte) aanvragen, en totdat de subsidiepot leeg is. Het is dus cruciaal dat je op tijd de juiste stappen zet. Wanneer je hierover de komende maanden informatie wil ontvangen kun je je aanmelden via het contactformulier van IT Randsteden.

 

 

Over mij, Sanna Koppenaal: 

Naast mijn praktijk als Professional Organizer (Spullenkunde) heb ik mij het afgelopen jaar als Project Ondersteuner (Leave It To The Lady) verbonden aan IT Randsteden, een opleider voor bedrijven en particulieren. Middels het STAP budget kan je bij ons een training gaan afnemen. Ik verwacht dat met name ons aanbod Office trainingen zeer interessant kan zijn voor mensen in het vakgebied van management support. Reacties via Disqus