Catch of the day
26 augustus 2020

Wat wil ik?Ik ben eind 40 en ik weet niet zo goed wat ik wil met mijn leven. Ik werk al een aantal jaar als freelancer (als executive assistant) en dat bevalt me heel goed en toch mis ik een beetje de uitdaging in mijn werkzaamheden. (Nu ongeveer 10 jaar geleden)

Hoe lang wil ik dit nog doen?
Is dit echt waar ik het beste in ben?
Geeft dit genoeg voldoening?
En hoe lang kan ik überhaupt nog doorgaan?
Wanneer zullen die slimme 30ers en 40ers mij gaan inhalen? 

Allemaal vragen waar ik echt mee worstelde. 

En toen werd ik 50. En een week later vond ik mijn beste vriendin. Overleden op 51 jarige leeftijd zittend in haar favoriete stoel. Zonder dat ze echt ziek was.

En wat nou als...

En terwijl ik dus al een paar jaar met mijn vragen zat, had ik nog geen stap gezet in mijn ontwikkeling. Als een soort mokerslag werd ik geconfronteerd met de eindigheid van het leven. Stel dat ik ook nog maar 1 jaar heb, wil ik dan zo doorgaan of wil ik het maximale er nog uit halen?

En stel je voor dat ik 100 word. En ik blijf zo doormodderen, wat doet dat dan met mij? Emotioneel en ook spiritueel? Heb ik dan later spijt? Waar is mijn passie gebleven? En waarom heb ik zo lang stil gestaan?

Het juiste duwtje in de rug

Vanwege mijn ingewikkelde verleden zit ik regelmatig bij een coach. Ik heb er al veel  versleten. En van allemaal werd ik wijzer en sterker. Ook ben ik een fan van coachingsopleidingen en ik heb best veel trainingen gedaan. Deze trainingen volgde ik intuïtief. Ik had nog geen flauw idee wat ik ermee wilde, maar vond het ongelooflijk interessant. En ik begon mezelf beter te begrijpen.

En terwijl ik met mijn coach Bart zat te filosoferen over mijn toekomst zei Bart hardop wat ik wel dacht maar waar ik niet zo goed in durfde te geloven. “Maddy, jij moet coach worden. Jij hebt zoveel meegemaakt en daarom kun jij mensen helpen krachtiger te worden.”

Mijn eerste reactie was: maar dat kan ik helemaal niet! Want denken dat ik veel niet kan heeft heel lang bij mij gehoord.

En nu in turbo

Zelf coachen was in het begin enorm abstract voor mij. Ik had geen flauw idee hoe ik moest starten en ben daarom in turbostand allerlei extra opleidingen (NLP, Hypnotherapie, Public Speaking, Tony Robbins) gaan doen naast mijn fulltime opdrachten als freelancer. Ik was alle weekenden druk met mijn opleidingen bezig. Zelfs internationaal. Man wat was ik moe en toch oh zo gelukkig en voldaan. En met alle trainingen die ik in het verleden al had gevolgd klopte het nu voor mij. Eindelijk had ik het gevoel dat ik een bijdrage kon gaan leveren.

Where focus goes, energy flows (Tony Robbins)

En nu… ben ik volop aan het coachen. Mijn praktijkruimte staat op de mooiste plek van Amsterdam en de dagen zijn bijna compleet volgeboekt.

Superspannend vond ik het. Ik heb in het proces een paar keer nee moeten zeggen tegen een hele veilige fulltime opdracht als executive assistant. Maar wat ben ik blij dat ik de moed heb kunnen vinden om dat te doen zodat ik mijn praktijk kon realiseren. En mijn cliënten … zijn superblij. Ik zie ook eindelijk mijn toegevoegde waarde. Ik kan andere mensen krachtiger en gelukkiger maken. We hebben allemaal een superpower!

 

Wat is jouw superpower?

 

Maddy Ramsingh
Hypnotherapeut, keuzementor & coach

 

 

 Reacties via Disqus