Catch of the day
16 november 2020

Toverstokje – I had a dream 

 

Van kinds af aan droomde ik er al van om de wereld mooier en lichter te maken. Alsof ik met een toverstokje alles kon aanraken en op kon losen. 

 

Werken, werken, werken

Het pad dat ik bewandelde is begonnen in veel donkerte. Die probeerde ik weg te nemen door maar niet op te vallen, altijd vrolijk en lief te zijn, maar ook door heel hard te werken. In alle beroepen die daarop volgden kwam die toverstaf telkens weer aan bod.

Intercedente, restaurant manager, personal assistant, eigenaar van een B&B en coach & yoga docent zijn de labels die ik er opgeplakt heb. Overal wilde ik met mijn toverstaf problemen oplossen en de omgeving lichter maken. Bij het ene label ging me dat beter af dan bij het andere.

Alles is zoals het is

Inmiddels ben ik erachter dat ik niet degene ben die de wereld lichter en mooier kan maken voor een ander. Het draait niet om mij: ik ben niet de oplossing voor andermans issues. Ieder mens is verantwoordelijk voor zijn eigen leven en zijn eigen keuzes. Het enige wat ik kan doen is een ruimte bieden waar alles mag zijn. Waar aandacht is voor de ander en waar de ander gezien wordt. Dit is waaruit Oohm is ontstaan. Een plek voor ontspanning, comfort en ontwikkeling, waar alles is zoals het is.

Aandacht

De ander kunnen zien gaat niet vanzelf. Het begint ermee om je zelf met aandacht te kunnen zien. Goed bvoor jezelf zorgen en jezelf geven wat je nodig hebt. Of nog beter, wat je verdient. Een opgeruimd huis, het lekkere deken waar je blij van wordt, een yogasessie of die massage die zorgt dat je meer in je lichaam komt.

De afgelopen zes maanden heb ik heel hard gewerkt aan het opzetten van Oohm. Mijn hele ziel en zaligheid heb ik in het bedrijf gestoken. Nu het lekker begint te lopen, het team staat en ik trots kan zijn op wat we bereikt hebben, kijk ik terug...

Waar draait het om?

De dingen die goed gingen en de dingen die minder goed gingen. Heel eerlijk? Soms was het gewoon knallen en had ik geen aandacht voor mijzelf en dus al helemaal niet voor de ander. De mensen om mij heen, mijn familie en gezin hebben te weinig aandacht van me gekregen. De mensen waarik blij van word, heb ik niet of nauwelijks gesproken. Maar waar draait het nu eigenlijk om? Wat is nu echt belangrijk? Gezien worden, een plek creeeren waar iedereen gezien wordt en voor zichzelf kan kiezen en kan zorgen. Een thuis bieden. Mensen inspireren om voor een mooi leven met aandacht voor jezelf en dus voor elkaar te kiezen. Deze plek staat en is ook nodig voor de wereld, maar langzaamaan mag ik weer bewust voor mezelf gaan kiezen. De mensen zien waar ik blij van word, veel yoga doen, lekkere massages boeken, maar ook die gezichtsbehandeling waar ik al een half jaar naar uitkijk ervaren. Doe je mee?

 

 

Monique de Jong

 

 

 

 Reacties via Disqus