weten wat er speelt
kennis delen

Secretaresse ook in 2014 meest populaire baan

12 januari 2015

Afgelopen jaar is het vacatureaanbod flink gestegen. Met bijna 30% ten opzichte van 2013. En secretaresse was in 2014, net als de voorgaande jaren, wederom de meest populaire functie voor werkzoekenden. Zo blijkt uit een onderzoek van Monsterboard.

Groeiende vraag naar starters en ‘midcareers’

Ook komt uit het onderzoek van Monsterboard naar voren dat de vraag naar starters (met minder dan een jaar ervaring) meer dan verdubbeld is. Maar ook de vraag naar ‘midcareers’ (5 tot 7 jaar ervaring) maakte een enorme groei (39%) door. Administratief medewerker is een opvallende stijger en staat op plek 5 van vacatures waar het meest op gezocht is. In 2013 nam deze vacature nog plaats 222 in. Ook wordt er opvallend meer gezocht op de term parttime dan het jaar ervoor. De groei in het aantal vacatures was in heel Nederland te merken. De provincies Zeeland, Drenthe en Friesland maakten de grootste groei door. En - voor het eerst - waren de meeste vacatures te vinden in de technische sector; maar liefst 13,9% van alle vacatures. De financiële sector moest flink aan omvang inboeten en verloor daarmee zijn vertrouwde top 10-notering.

Mobiel solliciteren

De smartphones en tablets worden steeds meer ingezet door werkzoekenden in de zoektocht naar een nieuwe baan. In 2012 solliciteerde 15% van de bezoekers al mobiel. In 2014 is dat aantal uitgegroeid zelfs tot 30%! Blijkbaar willen mensen op alle momenten van de dag vacatures kunnen raadplegen. Via het kanaal dat op dat moment hun voorkeur heeft.
Onze verwachting is dat mobiel solliciteren in 2015 nog verder zal groeien. En secretaresse zal in 2015 de meest populaire baan blijven.