weten wat er speelt
kennis delen

Samenwerking van specialisten

11 augustus 2014

Tanja van den Akker, Forsa Advies | TrainingenOns andere label, PS Project Support, richt zich op de bemiddeling van projectondersteunende functies. Ook in dit vakgebied is het belangrijk jezelf te blijven ontwikkelen. Bijvoorbeeld door vakgerichte trainingen te volgen en zo aantoonbaar kennis op te doen van specifieke methoden. Omdat sommige trainingen ook voor managementondersteuners interessant zijn, bieden we jou nu de mogelijkheid deze trainingen via ons te volgen. Kwalitatief uitstekende trainingen waarvan de lesstof direct toepasbaar is in jouw praktijk.

Om jou deze vakinhoudelijke trainingen te kunnen bieden, is PS Project Support de samenwerking aangegaan met Forsa Advies, een gespecialiseerd trainingsbureau. We spraken Tanja van den Akker, eigenaar en trainer van Forsa Advies, over hun APMG-accreditatie, de ervaring van de trainers en de wijze waarop zij trainingen actueel houden.

Waar richt Forsa Advies zich op?

“Ons doel is om actief bij te dragen aan succesvol projectmanagement. We houden ons daarin bezig met het proces van het managen van een project en de structuur. Met structuur bedoel ik het inrichten, uitvoeren en afsluiten van een project. We streven hierbij naar optimale toegevoegde waarde voor de organisatie en betrokkenen. We bemoeien ons daarbij niet met de inhoud van het project, daar zijn andere specialisten voor.”

Jullie zijn geaccrediteerd door APMG. Wat houdt deze accreditatie in?

“Sinds dit jaar zijn er verschillende instanties die namens de eigenaar van trainingen, zoals PRINCE2®, lesinstituten mogen accrediteren. Forsa Advies is geaccrediteerd door APMG-Benelux. APMG wordt in de markt gezien als de strengste accreditatie-instantie. Dat betekent dat APMG de didactische vaardigheden, inhoudelijke kennis en de ervaring van de trainer kritisch tegen het licht houdt. En niet eenmalig, maar periodiek. Jaarlijks gebeurt dit op basis van steekproeven en iedere 3 jaar door een vaste controle. Ook het lesmateriaal en een correcte informatievoorziening rondom de trainingen zijn onderdeel van de accreditatie. De trainers moeten daarnaast eens per 5 jaar het Practitioner-examen (voor gevorderden) met een goed rapportcijfer afleggen.”

Wat is de achtergrond van jullie trainers?

"Onze trainers hebben allemaal meer dan 10 jaar ervaring in lesgeven op het gebied van projectmanagement. Zij zijn didactisch en inhoudelijk enorm sterk. Wij, en dus ook de trainers, hebben als doel de deelnemers uiteindelijk te helpen hun doelen te bereiken: Dat kan het ‘scoren’ van leuke opdrachten zijn, maar ook het realiseren van persoonlijke groei of het behalen van doelstellingen voor zijn/haar opdrachtgever. Daardoor gaat onze dienstverlening verder dan trainingen; we bieden coaching, begeleiding en advies om het geleerde verder in de praktijk te kunnen brengen.“

Hoe houden jullie de inhoud van trainingen actueel?

”Wij verbeteren voortdurend de inhoud van onze trainingen en ons lesmateriaal. Dit doen we aan de hand van de feedback die wij deelnemers vragen te geven. Tijdens de les, maar ook achteraf via een evaluatie. Daarnaast spreken we constant met trainers en onderhouden we nauwe contacten met organisaties zoals APMG, IPMA Nederland en CITO. Door in gesprek te blijven met diverse partijen en bovenop de markt te zitten, zijn wij uitstekend op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen. En die actualiteiten verwerken wij, waar nodig, in onze trainingen.”

Waarom de samenwerking met PS Project Support?

“Wij ervaren dat PS Project Support, net als Forsa Advies, de lat voor haar dienstverlening heel hoog legt. Zij hebben de ambitie om niet zo maar een goede dienst te leveren, maar een 9+ dienst. Daar herkennen wij ons in. Bovendien hanteert PS Project Support een betrokken en persoonlijke benadering en praten ze met hartstocht over het vak. Dat sprak ons vanaf het eerste moment aan.”

Hoe reageren cursisten op jullie trainingen?

“De reacties van onze cursisten zijn uitstekend. Op onafhankelijke websites kun je zien dat we gemiddeld een rapportcijfer van 8.9 behalen. Deelnemers zijn enthousiast over onze persoonlijke benadering en het stapje extra dat we graag voor hen zetten. Maar ook vooral over de trainingsinhoud en het (hoge) niveau van de ervaren trainers.”