Pro Associate Lunch 2017

04 september 2017

Wij geloven in de kracht van sterke groepen. Betrokken deelnemers, die op gelijk niveau werkzaam zijn en met elkaar inhoudelijk discussiëren, kennis overdragen en ideeën uitwisselen.

Vrijdag 1 september jl. vond onze jaarlijks terugkerende lunchbijeenkomst in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk plaats. De tafelgenoten zijn gelijkgestemde vakgenoten. Zij die werkzaam zijn voor een CEO, bestuursvoorzitter, algemeen directeur of managing partner. Oftewel werkzaam voor “de hoogste baas” van een organisatie. In een vertrouwelijke omgeving kan er een gesprek met elkaar gevoerd worden. Het doel van deze bijeenkomst is om van elkaar te leren, nieuwe inzichten te verkrijgen en geïnspireerd te raken.

Mr. Frans J.J. Scheefhals, partner bij Secretarius en gespecialiseerd in de werving en selectie van bestuurs-, directie- en vennootschapssecretarissen, gaf een korte inleiding over zijn ervaringen met boardroom dynamics. Frans was o.a. werkzaam als hoofd juridische zaken en secretaris bij het aan de AMX genoteerde Mediq. Naast zijn partnerschap bij Secretarius doceert hij aan de Governance University en begeleidt hij diverse kennisnetwerken van bestuurssecretarissen in Nederland. Hij stipte o.a. aan hoe bestuursleden of commissarissen met elkaar omgaan. Wat is ieders plek in het gezelschap en is er een rangorde? Hoe is het gesteld met de diversiteit (welke) in de boardroom? En bij wie ligt nu daadwerkelijk de macht?

Na deze inleiding werd de aanwezigen gevraagd om per tafel hierover te discussiëren. Dit leidde tot interessante gesprekken en veel herkenning. Dat is de kracht van een homogene groep en precies zoals we het voor ogen hadden. Met dank aan de bereidheid van een ieder om deze middag ervaringen en kennis te delen. Dit heeft voor een groot deel bijgedragen aan het slagen van deze bijeenkomst.