weten wat er speelt
kennis delen

De prioriteiten van HR voor 2016

09 december 2015

De prioriteiten van HR liggen vanaf 2016 op duurzame inzetbaarheid, strategische personeelsplanning (SPP) en flexibilisering. Dat blijkt uit het Ken- en stuurgetallenonderzoek dat organisatieadviesbureau Berenschot uitvoerde, in samenwerking met HR Strategie.

Opleiding en ontwikkeling maken plaats voor duurzaamheid en flexibilisering

Van de 3 genoemde prioriteiten zijn ‘duurzame inzetbaarheid’ en ‘flexibilisering’ de grootste stijgers. ‘Opleiding en ontwikkeling’, in 2015 nog prioriteit nummer 1 onder HR-professionals, is gezakt naar positie 4.
Volgens Hans van der Spek, Manager HRM Kenniscentrum Berenschot, zijn duurzame inzetbaarheid en strategische personeelsplanning al jaren terrein aan het winnen op het prioriteitenlijstje van HR. Maar dat deze onderwerpen nu tot de top-3 zijn doorgedrongen lijkt volgens hem te komen door het besef dat er inmiddels is. HR-mensen beseffen nu dat de tijd is aangebroken om hiermee aan de slag te gaan.

Cijfermatige vertaling

‘HR control / HR Analytics’ is een prioriteit die - met de jaren - in toenemende mate genoemd wordt. Dit jaar stond het onderwerp nog op positie 14, maar vanaf 2017 staat het op positie 4. Een forse stijging die volgens Van der Spek goed te verklaren is vanwege de toenemende behoefte van HR om de eigen thematiek cijfermatig te kunnen vertalen in (business)resultaten. En volgens de onderzoeker is dat een goede ontwikkeling. Omdat het een verdere professionalisering van het vakgebied mogelijk maakt.

Prioriteiten van het management

Ook de prioriteiten van het management zijn in het onderzoek aan de orde gekomen. Het merendeel van deze groep is van mening dat vanaf 2017 ‘product- of dienstontwikkeling / innovatie’ de meeste aandacht moet gaan krijgen. Op de voet gevolgd door ‘flexibel organiseren / wendbaarheid’ en ‘kwaliteitsverbetering’. Dat het management voor de langere termijn ‘product- of dienstontwikkeling / innovatie’ als prioriteit nummer 1 ziet, is ook voor HR van groot belang volgens Van der Spek. HR moet namelijk goed bedenken hoe het best geanticipeerd moet worden op die ontwikkeling.
Voor de korte termijn blijft het management kostenreductie als topprioriteit zien.

 

(Bron: HR Strategie en Berenschot )