weten wat er speelt
kennis delen

Pensioenfonds voor zzp'er

19 november 2014

Ben jij zzp’er? En heb jij je pensioen wel (goed) geregeld? In de praktijk is gebleken dat veel zzp’ers hun pensioen namelijk niet of nauwelijks voor elkaar hebben. Voor hen is er nu goed nieuws: ... Vanaf 1 januari 2015 is het mogelijk deel te nemen aan een pensioenfonds. Deze regeling is vandaag door de vier grootste zzp-belangenclubs gepresenteerd. Door deze mogelijkheid wordt het voor jou, als zzp’er, aantrekkelijker en makkelijker om voor je oude dag te sparen.

Maarten Post, voorzitter van Stichting ZZP Nederland geeft in Het Financieele Dagblad aan dat de regelgeving rondom dit pensioenfonds nogal wat voeten in de aarde had maar het uiteindelijk toch allemaal rond gekomen is met de verschillende ministeries.

Belangrijke punten van de pensioenregeling

We hebben de meest belangrijke punten van dit pensioenfonds voor je op een rijtje gezet.

  • Je mag als zzp’er je gespaarde pensioen opnemen in het geval je arbeidsongeschikt raakt. Er hoeft dan geen boete te worden betaald.
  • In het geval je aanspraak moet doen op een bijstandsuitkering, of indien er sprake is van een faillissement, is het niet nodig eerst het opgebouwde pensioen daarvoor te gebruiken.
  • Zodra je komt te overlijden voor de pensioenleeftijd, gaat de inleg over naar je erfgenamen.
  • De premies die je inlegt zijn fiscaal aftrekbaar. Pas wanneer het geld wordt uitgekeerd, wordt het belast.
  • De hoogte van het premiebedrag mag je zelf bepalen. Evenals het moment van de pensioenuitkering.

Al meer dan 7.000 zelfstandigen hebben inmiddels aangegeven interesse te hebben in dit pensioenfonds. Vanaf 1 januari 2015 heb je de mogelijkheid geld in te leggen.

Ook interesse?

Indien je ook oren hebt naar dit pensioenfonds, verwijzen we je naar: www.startjezzppensioen.nl Op deze website kun je je aanmelden zodat je op de hoogte blijft van de ontwikkelingen.