weten wat er speelt
kennis delen

Ondernemersprijs GoodCompany Award 2014

08 december 2014

Onlangs is de GoodCompany Award 2014 uitgereikt, een initiatief van het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK). Een award die in het leven is geroepen om gevestigde ondernemers in de spotlight te zetten. Hierbij wordt gekeken in hoeverre de ondernemer in staat is geweest publieke middelen op effectieve wijze in te zetten. Aspecten als onderscheidend vermogen en toekomstperspectief spelen hierbij een cruciale rol.

Pro Assistance in vakjury GoodCompany Award

De voorgedragen ondernemers zijn door het bedrijfsleven en gemeenten naar voren geschoven. Een vakjury, waar Pro Assistance (Miranda van Mondfrans) ook deel van uitmaakte, heeft als taak gekregen een keuze te maken uit 3 finalisten. De opdracht? Op zoek gaan naar de ondernemer met zowel een bijzonder product/dienst, een creatieve geest als een bijzonder verhaal. De vakjury bestond uit:

  • Miranda van Mondfrans, directeur/eigenaar Pro Assistance
  • Enno Masurel, hoogleraar ondernemerschap Vrije Universiteit
  • Ger Jaarsma, directievoorzitter Kredietbank Nederland
  • Han Dieperink, algemeen directeur IMK

Winnaar

Lique’s Facilitaire Diensten (Goirle) is als winnaar uit de bus gekomen. Het bedrijf richt zich met name op de facilitaire kant bij woningontruimingen en uitzettingen en heeft hierbij nadrukkelijk oog voor het menselijke aspect. Na een lastige periode is er ondersteuning gezocht bij gemeente Goirle. De ondernemers zijn intensief geadviseerd en begeleid om de volgende stappen te kunnen zetten. Het bijzondere aan deze ondernemers is dat zij hun bijdrage leveren aan de maatschappij. Dit doen zij door het plaatsen van mensen die in een uitkerings- en/of achterstandspositie zitten. En door duurzaam te werk te gaan; bij ontruimingen wordt huisraad naar de kringloop gebracht terwijl het afvoeren ervan logistiek makkelijker zou zijn.

Volgens de vakjury is Lique’s Facilitaire Diensten een mooi voorbeeld van sociaal en duurzaam ondernemerschap en het bewijs dat er door de juiste ondersteuning vanuit de gemeente Goirle, Stichting Ondernemersklankbord en IMK een prachtige onderneming behouden blijft.