weten wat er speelt
kennis delen

De juiste werkomgeving zorgt voor de beste match

14 januari 2014

Een witte flat in Buitenveldert 

Een robuuste en wat saaie zestiger jaren flat in Buitenveldert. Het bouwkundige uitgangspunt voor interieurontwerper Does uit Laren. De wensen van directie en medewerkers van Pro Assistance moesten terugkomen in een interieur van nu, passend bij de kernwaarden, de interne dynamiek en het werkproces. Een fijne werkplek waar iedereen zich welkom voelt. Alle gebruikte kleuren, materialen en vormen matchen met het DNA van het bureau. Vloeiende lijnen vinden hun oorsprong in het Pro Assistance logo die terugkomen in de dramatische, maar tegelijkertijd ingetogen, gebogen wanden en de gordijnen die hoekige contouren verzachten. Het biedt warmte en intimiteit maar tegelijkertijd ook flow en beweging. Olijfessen, turquoise voile, zachte lichtbronnen en passende kunst vormen de praktische ingrediënten.

Visie op kantoorconcepten

Afgelopen decennia heeft kantoorwerk zich ontwikkeld van routine naar werk waarvoor speciale kennis en ervaring en meer creativiteit vereist is. Nieuwe innovatieve kantoorconcepten werden daarvoor ontwikkeld. Bevorderen van de concentratie en de communicatie, kostenbesparing en efficiency stonden daarbij centraal. Het daarop inspelende ‘Het Nieuwe Werken’ gaat er vanuit dat de medewerkers steeds dié werkplek kiezen die het beste past bij de taak die zij op dat moment uitvoeren. Dit concept biedt niet voor elke organisatie de beste oplossing. Pro Assistance heeft een vorm gekozen die ervoor zorgt dat de consultants van Pro Assistance enerzijds ongestoord kunnen werken maar anderzijds door middel van discussie en brainstorming tot gezamenlijke oplossingen kunnen komen. Een omgeving ook die vertrouwen uitstraalt en privacy biedt, absoluut noodzakelijk voor kandidaten die door de consultants gematcht worden op hun ideale baan of opdracht. 

De cirkel is rond

Toen in de zestiger jaren door directeur Orlow een Karel Appel werd opgehangen in een fabriekshal in Zevenaar, liepen de emoties bij de medewerkers hoog op. Maar de aankleding van de fabriekshal bleek positief te werken op de productiviteit. Het is een aansprekend voorbeeld dat een plezierige werkomgeving het welbevinden en de prestaties van medewerkers bevordert. En zo is de cirkel rond. Een jaren zestig experiment vertaalt zich anno nu in een zestiger jaren gebouw in Buitenveldert. 

Over Pro Assistance

Pro Assistance is sinds 2003 actief in de werving & selectie en bemiddeling voor managementondersteunende functies in het hogere segment en voor project support professionals. Pro Assistance adviseert tevens over het functioneren van secretariaten en biedt loopbaanbegeleiding aan kandidaten. Pro Assistance is gevestigd in Amsterdam en zij richt zich met haar dienstverlening vooral op West- en Midden-Nederland. Opdrachtgevers zijn organisaties in het bedrijfsleven en in de non-profit en publieke sector.