Catch of the day
8 november 2016

Ga jij met plezier naar je werk? Wij wel!Gastblogger: Kim Kuiper-Leeuwerke

Ik hoor en zie het zoveel om mij heen, mensen die niet met plezier naar hun werk gaan. Ja, logisch… ik werk bij een werving & selectiebureau, wij werken elke dag met mensen die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging en plezier in hun nieuwe baan. Maar ook in mijn privéleven lijkt het soms uniek dat ik met zoveel plezier naar mijn werk ga. Hoe komt dat toch?

Weer zo'n Y'er!

In het parool stond op 24 september jl. een uitgebreid artikel over de verschillende generaties en hun wensen ten aanzien van hun baan. “Generatie Y wil zich vrij en gelukkig voelen met interessant werk” (lees hier het artikel). Ja, ik ben een Y! Geen enkele dag is hetzelfde en hoe leuk is dat!? Als mensen vragen wat precies mijn functie is binnen Pro Assistance, dan moet ik bijna vragen of ze een kopje koffie willen tijdens mijn uitleg; contractbeheer, administratie & boekhouding, facilities, IT, events, 1 dag office management per week met alle ondersteunende, hospitality en social media werkzaamheden die daarbij horen en ga zo nog even door… En dat in 28 uur per week. 

Fijne collega's, fijn kantoor

Maar niet alleen mijn takenpakket maakt mijn baan zo leuk. Het kantoor en de collega’s maken hier ook een groot deel van uit. Wie Pro Assistance al wat langer kent, weet dat wij met een stabiel team werken. 3 van de 5 consultants werken al meer dan 10 jaar bij Pro Assistance en ik mag mijzelf al 5,5 jaar onderdeel van het team noemen. Een team waarin elk lid met net zoveel plezier als ik aan haar bureau zit. Wij kunnen keihard werken, een paar minuten later met z’n allen dubbel liggen van het lachen en daarna weer serieus bezig zijn. Regelmatig delen wij niet- werkgerelateerde zaken met elkaar en zijn wij aanwezig bij bijzondere levensgebeurtenissen, maar verder beperken de ontmoetingen zich tot op kantoor. En wat een kantoor… Elke keer als ik binnenkom voel ik weer een bepaalde warmte en rust waardoor mijn werkdag lekker begint. 

Uniek?

Ben ik uniek? Is mijn verhaal uniek? Waarschijnlijk niet; maar toch staat het internet vol met artikelen over “zin in je werk”. Er zijn zelfs testen ontworpen die jou zeggen of je met plezier naar je werk gaat. Heb je echt een test nodig om daar antwoord op te geven?

Ze zeggen “ieder mens is uniek”, maar ik ben in dit geval liever lid van een team waarin iedereen zich hetzelfde voelt. Gelukkig.Reacties via Disqus