Catch of the day
2 maart 2016

Meisjes van 13Hebben van die wapperende voeten. Lopen altijd overal tegenop. Weten helemaal niet wat ze moeten. Kauwen dus de hele dag maar drop. Moeten oude jurken van hun grote zusje aan. Die hun moeders hen nu juist zo énig vinden staan. Houden niet van zomerkampen; moeten daar toch heen. En zijn daar met zo’n honderden verschrikkelijk alleen …..

Droom maar wat an

Dit blijft de mooie begintekst van het door Paul van Vliet geschreven liedje “Meisjes van 13”. Wij zijn gisteren 1 maart ook 13 jaar geworden. Zitten we nu dan vlak voor ’t begin of er net tussenin? Dromen doen we nog steeds. Misschien anders dan 13 jaar geleden, maar als je geen dromen hebt, heb je geen wensen en daarmee geen ambitie. Als je ouder wordt dan wordt jou geleerd niet meer te durven geloven in je dromen en daarmee dus in je wensen. “Dat kan niet” en “doe maar gewoon”. Dooddoeners zijn het. Het is juist zo heerlijk om te dromen en wensen te hebben. Dat geeft richting aan je leven en je doelen. Voor mij mogen die dromen groots en meeslepend zijn, want wat “iedereen” en “men” doet en wat “normaal” gevonden wordt, daar hebben we niets mee. Dat is de doodsteek voor iedere vrije gedachte. Dus wat doen wij? Wij dromen nog maar wat an.

Als je je verdiept in het getal 13, kom je mooie associaties tegen. Dit getal wordt gezien als ongeluksgetal. Tenminste als je bijgelovig bent. Vrijdag de 13de wordt in veel landen gezien als slechte dag. In vliegtuigen heb je geen rij 13; die wordt altijd overgeslagen. Ook in veel hotels heb je geen étage met het getal 13. Zelfs het woord zelf – ongeluksgetal – bestaat uit 13 tekens. Toeval?

Eeuwenoude wijsheid?

In het Kabbalah Centre zeggen ze het volgende over het getal 13: 12 voltooit een cyclus, er zijn 12 astrologische tekens, 12 maanden. Met 13 herbegint de cyclus. Dus is het een getal van transformatie, of het begin van een nieuwe cyclus of een nieuwe ronde op de spiraal. Het is een boodschap om het oude los te laten en het nieuwe binnen te laten komen. Het getal 13 brengt de boodschap "wees niet bang van Magere Hein." Verandering hoeft niet beangstigend te zijn... het is pas "slecht" als men zich ertegen verzet.

13 is gunstig maar het is sterk transformerend; haar betekenis hangt af van de persoon die blootgesteld is aan haar energieresonantie. Een persoon die weerstand biedt of niet klaar is voor beweging kan dat ervaren als "ongeluk", maar in werkelijkheid is het zogenaamde "ongeluk" niet meer of minder dan de gebeurtenis die een stagnatie met geweld breekt. De negatieve betekenis is dus eigenlijk verkeerd. Gebeurtenissen komen met een boodschap en zetten ons in beweging als we niet in beweging komen vanuit onze vrije wil.

Dus hangt de betekenis van 13 af van hoe het gebruikt wordt en hoe bereidwillig we zijn om ons te verbinden met verandering. De samengestelde getallen 1 + 3 = 4, wat een "vierkant" is, vormen daarnaast een stabiele fundering. Dus aan de basis van verandering ligt het schijnbaar tegengestelde idee van stabiliteit en een permanente fundering.

Kom maar op

Wat je van deze voorgaande gedachte c.q. wijsheid ook vindt laat ik aan de lezer. Het is soms goed om ergens over na te denken en even bij stil te staan. Voor Pro Assistance is onze 13de verjaardag weer een mooie mijlpaal. We houden van het markeren van momenten; van rites de passage. Dit is er weer één. We werken nog steeds met plezier en doen de dingen waar we goed in zijn en gelukkig van worden. Het fundament is in alle opzichten zeer sterk, ambitie is er volop en we zijn niet bang, we kunnen tegen verandering, staan open voor zelfreflectie maar kunnen ook tegen een stootje. Kom dus maar op met het nieuwe jaar!Reacties via Disqus