Masterclass IMA Netherlands: Corona, Cultuur & Veerkracht

02 november 2020

Vrijdag 13 november 2020 (online)

Door de coronapandemie werken veel mensen al geruime tijd noodgedwongen vanuit huis. Zowel leidinggevenden als medewerkers weten zich vaak hiermee geen raad. Hoe lang gaat deze manier van werken nog duren en hoe kan je werken op afstand optimaal inrichten en toch op afstand contact houden met je collega’s.

Pro Assistance ondersteunt IMA Netherlands (International Management Assistants) met het initiatief voor een Masterclass Corona, Cultuur & Veerkracht van dr. Danielle Braun. Dit mag je niet missen!

Corona zet onze cultuur op scherp. Dat merk je in de samenleving, in organisaties en in jezelf. Alles wat normaal was, is dat nu niet meer. In heel korte tijd hebben we nieuwe omgangsvormen ontwikkeld. We geven geen handen meer, houden afstand, missen hugs, werken vanuit huis, vergaderen online, werken met een bijna militaire structuur op de ic's, reizen minder, geven directief leiding, zijn soms eenzaam. We zoeken onze weg in een nieuw normaal dat nog elke maand verandert.

Daarbinnen vragen cultuur, leiderschap en rituelen om verandering. Onze veerkracht wordt op de proef gesteld en toont zich in volle glorie. Hoe ziet dat eruit 'het nieuwe normaal’? Hoe herstellen wij Homo Sapiens onszelf na een ramp? Hoe bouw je een tribe van je organisatie als medewerkers vanuit huis werken? Hoe blijf je verbinden en zorg je voor flow wanneer sommige mensen snel geprikkeld zijn? Hoe houd je de moed in de frontlinie? Begrijpen wat er om je heen gebeurt, uitzoomen en geïnspireerd worden om je organisatie en je omgeving wijs door deze tijd heen te leiden. En groepsgedrag van onszelf in deze tijd van verwarring, nieuwe ordening en herstel. Door de antropologische bril zie je scherper wat er werkelijk speelt in de dynamiek van onze samenleving en in onze organisaties nu alles anders moet. Alsof je van zwart-wit naar kleurentelevisie omschakelt.

IMA Netherlands heeft dr. Danielle Braun uitgenodigd om in deze eendaagse Masterclass Corona, Cultuur & Veerkracht handvatten voor hernieuwde verbinding, tribes bouwen op afstand en rituelen gebruiken bij terugkeer, rouw en herstel te geven. Juist nu!

Als je aan het eind van deze dag je laptop dichtklapt, verlaat je de dag anders dan dat je bent binnen gekomen: ietwat verward én voorzien van uiterst praktische tools.

Over Danielle Braun

Dr. Danielle Braun is één van Nederlands topsprekers, corporate antropoloog, directeur van de Academie voor Organisatiecultuur. Zij heeft al meerdere boeken geschreven, waaronder het managementboek van het jaar ‘De Corporate Tribe’.

Zij is gespecialiseerd in groepsgedrag en hoe mensen cultuur vormen en hoe cultuur mensen vormt. Hoe ze bewegen in groepen en hoe ze groepsgedrag veranderen. Danielle reist de wereld rond op zoek naar best practices voor samenleven en -werken. Nu kijkt ze door de bril van de antropoloog naar onze samenleving. Naar hoe wij hamsteren, zorgen, afstand houden, wel of niet binnen blijven, proberen op afstand te verbinden, terugkeren, op afstand relaties onderhouden, soms polariseren. Ze bestudeerde hoe mensen overal op aarde herstellen na rampen, oorlog en ziekte. Hoe nomadische stammen al eeuwenlang op afstand leven en werken en tóch een tribe vormen. De antropologische blik geeft rust, stemt mild en maakt sterk.

Registratie

Deze unieke masterclass wordt in het Nederlands gegeven op vrijdag 13 november van 09.30-17.00 uur en is voor leden van IMA Netherlands gratis en voor introducés slechts € 45,00. Registratie kan via deze link in Eventbrite.