weten wat er speelt
kennis delen

Managementondersteuning is geen project support

OPINIE - 01 maart 2014

In snel tempo  

Enkele jaren geleden startten wij met projectondersteuning als logische uitbreiding van onze kernactiviteit managementondersteuning. Een paar jaar later is het vakgebied in snel tempo volwassen aan het worden. Opleidingen en trainingen worden breed aangeboden (PRINCE2® Foundation, IPMA-D voor PMO functies) en opdrachtgevers vragen naar kandidaten met een bewezen track record in vergelijkbare projecten.

Een duidelijke keuze van de professional is dus essentieel. Een bewuste keuze die ook wij hebben gemaakt met ons nieuwe label, PS Project Support. Een label met een eigen identiteit en focus. Omdat een carrière of onderneming pas echt succesvol wordt als je keuzes maakt en daarnaar handelt.

Een vak apart

Dienstverlenend en faciliterend zijn competenties die zowel bij managementondersteuning als project support passen. Maar als je kijkt naar de werkgebieden van een ondersteuner binnen een project, dan loopt dat al snel weg van de functie van een secretaresse of een PA. Denk bijvoorbeeld aan resourcemanagement, het bijhouden van het risicolog, het inrichten van een documentmanagementsysteem… En natuurlijk kun je als goede secretaresse besluiten om de koers van je loopbaan te wijzigen. Zoals zij of hij zich ook kan omscholen naar coach of sportmasseur. Maar de vakgebieden zijn niet inwisselbaar. En beiden zijn waardevol voor de organisatie.

Daarom is Pro Assistance er voor de ondersteuners van het management en PS Project Support voor de ondersteuners van het projectteam. In beide gevallen een vertrouwde thuisbasis.