interessante
bijzaken

Let's Dance

11 januari 2020

 

We zijn het nieuwe jaar vrolijk begonnen! Om de geplaatste (tijdelijke) kandidaten en freelancers te bedanken voor de samenwerking in het afgelopen jaar lieten wij de deuren van het Kunstmuseum Den Haag speciaal voor onze gasten na sluitingstijd opengaan. En alle goede voornemens ten spijt... een nieuw jaar start je natuurlijk met een toost!

Een toost op het prettige contact en het in ons gestelde vertrouwen waardoor we in nauwe samenwerking met elkaar, mooie opdrachten hebben in kunnen vullen en opdrachtgevers de gewenste ondersteuning konden bieden.

Onder leiding van professionele gidsen werden we door de dansmode van de afgelopen eeuwen geleid. Van invloedrijke kostuums uit dansfilms tot kleding om in te dansen. Veel modeontwerpers zien de danswereld als grote inspiratiebron. Dans gaat net als mode over beweging, vrijheid en schoonheid. Wie kent nog de beenwarmers uit Flashdance, de rode schoentjes uit The Wizard of Oz en wat te denken van de styling van Beyoncé of Lady Gaga. Coco Chanel, Ballet Russes. Rock-‘n-rollrokken uit de fifties, disco-outfits uit de jaren 70 of de charlestonjurken van de jaren 20. Het heeft allemaal invloed op de mode en onze identiteit.

Tijdens deze “tour de mode” was het vooral leuk al die verschillende stromingen te zien en te ontdekken wat hun oorsprong was. Mode en als een gevolg daarvan onze manier/stijl  van kleden wordt vaak beïnvloed door de dansmode. Zo is de plissérok ooit ontwikkeld om de bewegingsvrijheid van dansers te vergroten. Maar een enkele keer, zoals in het geval van Viktor & Rolf, wordt danskleding juist weer gedicteerd en beperkt door de mode. Door de bijzondere tutu’s, speciaal door hen ontworpen voor het ballet Dutch Doubles van het nationale ballet in 2014, werden de dansers beperkt in hun bewegingen, en moest de choreografie aan de kleding worden aangepast.

‘We dance for laughter, we dance for tears, we dance for madness, we dance for fears, we dance for hopes, we dance for screams, we are the dancers, we create the dreams.’                                               
                                                                                                                Albert Einstein

Na het zien van de tentoonstelling bleven we in het museum om aan gedekte tafels zitting te nemen voor een verfijnd diner. We zaten letterlijk tussen de huidige tentoonstellingen van het Kunstmuseum in; het bruisende Let’s dance en de stille wateren en waterlelies van Monet. We eindigden de avond met veel gezelligheid en leuke gesprekken.

Een fijne start van het jaar die veel energie gaf. Een goed teken.

Wij willen iedereen die aanwezig was graag nogmaals bedanken voor hun komst en kijken uit naar 2020!