Catch of the day
24 november 2016

Kerstborrel van de zaak; wat draag jij?Het einde van het jaar nadert en de kerstborrels en nieuwjaarsbijeenkomsten komen er weer aan. Een mooie kans om jezelf te laten zien. Dus wat trek je aan?

Voor de feestmaanden willen we allemaal wel wat extra aandacht geven aan ons uiterlijk. Althans, de feestdagen zijn voor mij synoniem voor er leuk uitzien en flink je best doen. Maar hoe val je op zonder te opvallend te zijn en blijf je professioneel en vooral dicht bij jezelf? 

Ik heb een aantal praktische stylingtips voor je op een rijtje gezet zodat je je perfect kunt voorbereiden op de feestdagen op kantoor.

Glitters en subtielsd

Wanneer je aan de feestdagen denkt, denk je waarschijnlijk aan glitters en pailletten. Wat zouden kerst en oud en nieuw nou zijn zonder (een beetje) kitsch? Bij uitstek het moment om uit te pakken! En bij een feestelijke uitstraling lokken de kristallen, fluweel, satijn, rood, make-up en bloot.

Op je werk wil je het wel subtiel houden. Want wat je draagt is bepalend voor hoe je gezien wordt en hoe je je voelt. Beperk je tot één feestelijk detail of accent. Houd het bij één focus point en de rest rustig. Heb je bijvoorbeeld een bomber jasje met gouden pailletten dat je graag draagt? Combineer je feestelijke eyecatcher met iets simpels zoals een nette donkere kokerrok en pumps.

Klassiek, sportief, lieflijk of stoer 

christmasHoud je van klassiek en kom je formeel en gereserveerd over? Voeg bijvoorbeeld een sjaal van soepelvallende, rijke materialen toe zoals fluweel en glanzende zijde in roodtinten, paars of diepblauw of wissel je kantoorjasje voor een zwart jasje met een subtiele glinstering.

Ben je sportief en informeel en houd je van makkelijk zittende kleding? Mooi is een pittig accent zoals bijvoorbeeld een (rode) katoenen blouse met extra grote kraag of dubbele kraag. Dit maakt je outfit bijzonder. Kom je lieflijk en meisjesachtig over maar ook stoer? Je kunt bijvoorbeeld een fijne kanten jurk combineren met een klein stout accent zoals enkellaarzen met hoge hakken en spikes of één statement sieraad zoals een grote ring met kristallen. Contrasten geven een verrassend effect!     

Kerst op het werk  

Wil je iets makkelijks en feestelijks? Heb je een kerstdiner aansluitend aan je werkdag en weinig tijd om je om te kleden? Vervang je grote handtas door een gouden of gekleurde clutch. Draag oorbellen in de vorm van kristallen knopjes of hangers en maak het af met een rode lipstift.          

dfsaHeb je zin om je kerstachtig aan te kleden, maar twijfel je een beetje of je collega's dat ook gaan doen? En wil je ook weer niet ‘overdressed’ zijn? Ga op onderzoek uit om uit te vinden hoe collega’s gekleed gaan. Stem je outfit daarop af. Want mensen die op ons lijken, vinden we sympathiek. En dat schept een band. Reacties via Disqus