Catch of the day
3 juli 2019

Hitte op het werk: wat doe je aan?De juiste kleding kiezen bij warm weer lijkt ieder jaar weer een probleem. Bij tropische temperaturen maken wij ons al snel zorgen over wat we nu wel en juist niet aan moeten trekken. Hoe blijf je koel bij warme dagen? Ik heb 5 frisse tips voor een warme zomer op een rijtje gezet. Zodat je niet teveel lijdt onder de hitte en ook nog eens stijlvol en representatief voor de dag komt. Geniet!

Tip 1: draag wijdvallende kleding

Je kleding moet kunnen ademen om zodoende je lichaam koel te houden. Draag dus wijde kleding zodat transpiratievocht niet zo snel in je kleding kan trekken. Een palazzo broek van bijvoorbeeld Claudie Pierlot en een soepelvallende tuniekjurk van bijvoorbeeld Repeat zijn luchtig. Ze zitten veel lekkerder dan strakke kleding en houden bovendien vocht en warme lucht uit de buurt van je huid.

Palazzo BroekPalazzo Broek

Tip 2: kies ademende en lichte stoffen

Let goed op van welk materiaal je kleding is gemaakt. Niet elke stof is geschikt voor warme dagen. Vermijd bij heet weer rayon, polyester en andere plasticachtige vezels. Ga voor los geweven stoffen van katoen, viscose en wol. Kijk bijvoorbeeld eens naar American Vintage.

Fysiek zware kleding kun je ook beter mijden. Hoe minder grammen textiel je op je lichaam stapelt hoe minder je hoeft te werken om koel te blijven. Draag dus kleding die weinig weegt. 

Tip 3: ga voor lichte kleuren

Het is een bekend feit dat ook kleur invloed heeft op hoe warm je het hebt. Kies lichte kleuren zoals wit en pastels die warmte afstoten. Donkere kleuren slanken af maar nemen juist warmte op - dus niet de verstandigste keuze bij 30 graden. Voor een afslankend effect kun je voor alles-in-één-kleur kiezen, of voor een broek met ingestikte naad of (tuniek)jurk met (een) verticale baan of streep. Laat je inspireren door bijvoorbeeld Anecdote en Erik Frenken.

Tip 4: juist wel bedekken!

Hoewel we geneigd zijn om zo weinig mogelijk aan te trekken is het juist beter om je armen en benen zoveel mogelijk te bedekken. Direct zonlicht op je huid maakt namelijk dat je het warm krijgt. Bij zon kun je dus beter bedekkende kleding dragen.

Tip 5: beperk je tot 2 blote lichaamsdelen

De grote vraag is vaak: wat kan wel en wat kan niet? Wanneer is het te bloot? Een teveel aan blote benen, armen, halsuitsnijding en voeten leidt af. Hoe warm het ook is, draag niet meer dan 2 blote lichaamsdelen. Heb je korte mouwen aan (1. blote armen) en open schoenen (2. blote voeten), combineer dat dan met een lange broek (bedekte benen) en hogere halsuitsnijding (bedekte voorkant). Beperk je dus tot 2 blote delen. Draag je bijvoorbeeld een jurk of rok (1. blote benen) met lagere halsuitsnijding (2. blote voorkant) kies dan voor ¾ of lange mouwen en dichte schoenen zoals bijvoorbeeld pumps.

Fijne zomer!

 Reacties via Disqus