Catch of the day
21 maart 2019

Hello Lente!De temperaturen stijgen, de zon schijnt vaker en de dagen worden langer. Tijd om met je kleding dat lentegevoel aan te trekken! Ik heb een aantal styling tips voor je op een rijtje gezet.

Maak plaats voor je lente garderobe

Het begin van de lente is een goed moment om eens orde te scheppen en je kleding uit te zoeken. Berg de echte dikke items die je de komende tijd niet meer gaat dragen op, zoals forse wintertruien, nepbontjassen en wintergripschoenen. Controleer of de kleding schoon is, niet versleten en pillenvrij. Heb je items die niet lekker zitten, niet meer draagt of niet meer passen bij wat jij wilt uitstralen? Verkoop of ruil deze items, of geef ze aan iemand die er blij mee is! Dat ruimt lekker op en je maakt weer plek voor luchtige en kleurrijke kledingstukken.

Plaats luchtige tops voorin je kledingkast

Haal dunnere blouses weer tevoorschijn. Combineer luchtige items zoals tops met korte mouwen in soepelvallende materialen met warme vesten en jasjes. Lagen zijn ideaal in het voorjaar! Is het weer veranderlijk dan ben je er klaar voor. Met oversized jassen en trenchcoats die je open draagt creëer je een onbezorgd en los gevoel. En wil je dat nonchalante gevoel benadrukken, voeg dan één of meerdere dunne lange kettingen toe aan je outfit.

 

Vrolijk je garderobe op met kleur

Combineer felle, vrolijke en warme kleuren, zoals levendig koraal, mango geel, helder roze, Mexicaans rood en fris turquoise met neutrale kleuren. Het is vaak de combinatie van kleuren die verrassend staat en een reactie bij de ander teweeg brengt. Een grijze lucht in de lente, gecombineerd met de mooie kleuren van bloeiende bloemen, ervaar je bijvoorbeeld heel anders dan een grijze lucht in de winter in combinatie met kale, donker ogende bomen. Ga voor iets moois en kleurrijks en je maakt waarschijnlijk niet alleen jezelf gelukkig, maar ook de mensen om je heen!

Bouw je garderobe op

Het is fijn om elk seizoen je garderobe weer te updaten en iets nieuws te kopen. Koop bewust! Ga voor kwaliteit. Koop niet vijf of zes items maar investeer in één goed item dat jarenlang meegaat. Goed materiaal en een goede snit maken echt het verschil. Vind je eigen kledingstijl. Blijf dicht bij jezelf en straal uit wie je bent en waar je voor staat. Het opbouwen van een garderobe betekent kritisch zijn en bewust consumeren. Dan heb je blijvend plezier.

Vier de Lente!

 Reacties via Disqus