weten wat er speelt
kennis delen

Het is flexibiliteit wat de klok slaat

17 juli 2015

Door de vele ontwikkelingen die de arbeidsmarkt de laatste jaren heeft ondergaan lijkt het traditionele werken, zoals we dat allemaal kennen, zijn langste tijd wel te hebben gehad. Flexibiliteit is het sleutelwoord dat ten grondslag ligt aan die veranderingen.

Overal en altijd

We werken steeds vaker vanaf verschillende plekken, op de momenten dat dat het beste uitkomt. Vanaf huis, kantoor, of onderweg. Je kunt stellen dat de professional anno 2015 zich niet meer laat ‘beperken’ door die ene vaste werkplek en de traditionele dagindeling van 9 tot 5 uur, van maandag tot en met vrijdag. Werken kan vandaag de dag immers overal en altijd. Bovendien staan legio nieuwe (technische) mogelijkheden tot onze beschikking die (internationaal) werken en het sneller delen van informatie mogelijk maken.

De ‘behoefte’ aan flexibel werken uit zich ook in het toenemende aantal zelfstandig ondernemers (momenteel al 1 miljoen!) die met hun gezamenlijke inspanningen een grote substantiële bijdrage leveren aan de veerkracht van onze arbeidsmarkt en economie.

Infographic; The evolution of the employee

We kunnen concluderen dat de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt volop in beweging zijn. En dat deze voor allerlei nieuwe dimensies zorgen die velen van ons, op korte dan wel lange termijn, gaan merken in de dagelijkse praktijk. Werk en privé zullen steeds meer door elkaar gaan lopen. 

Onderstaande infographic “The evolution of the employee” (bron: Chess Media Group) brengt goed in kaart welke veranderingen ons te wachten staan. En de kansen die dat met zich meebrengen.

Het is flexibiliteit wat de klok slaat- infographic