Catch of the day
11 februari 2020

Fashion FebruaryEen nieuw jaar, een nieuw decennium… Op kledinggebied zijn januari en februari echter niet de spannendste maanden. Het geld is in december al uitgegeven, het weer is grijs, koud & nat en de goede voornemens domineren. Hoe goed ze ook zijn die voornemens, het zijn meestal niet de gezelligste.

Kortom, februari is wellicht de minst geliefde maand van het jaar, en dankzij het (ver)schrikkeljaar heeft februari dit jaar ook nog eens een extra dagje op de kaart gekregen. Dus laten we, nu we ‘Dry January’ achter ons hebben gelaten, februari uitroepen tot ‘Fashion February’. Februari wordt de maand waarin we ons fijn gaan verlekkeren en voorbereiden op de naderende lente!

Michael KorsArmani 2020 Spring SummerVictoria Beckham Spring Summer 2020Burberry Spring Summer 2020

boven: Michael Kors Collection SS2020 | Armani Prive SS2020
onder: Victoria Beckham SS2020 | Burberry SS2020

Hoe je dit kunt doen? Door je eigen kledingkast in te duiken, je garderobe te doorlopen en deze meteen ‘Marie-Kondo-proof‘ op te ruimen ;-)

De 10 tips voor de perfecte garderobecheck

  1. Haal je lente- en zomerkleding en accessoires tevoorschijn
  2. Haal het uit je kast en bekijk de staat van je kleding en accessoires
  3. Verdeel het in 3 categorieën: weg, blijven, aantrekken
  4. Trek de kleding/accessoires van de ‘aantrek’ stapel aan en kijk naar jezelf in de spiegel
  5. Wees eerlijk, staat het je niet (meer) of is het ‘verwassen’ leg het op de stapel weg
  6. Verdeel je kleding in hang- en ligkleding, tops en jeans zijn prima te vouwen en sokken en ondergoed kunnen prima in een lade of aparte (schoenen) doos bij elkaar
  7. Verdeel ze vervolgens in categorieën, dus T-shirts bij T-shirts en tops bij tops etc.
  8. Voor wie nog een stapje verder wil gaan, sorteer vervolgens op kleur
  9. Verdeel het stapeltje weg in weggooien (kledingcontainer), weggeven of verkopen
  10. en sluit af met een ‘wishlist’ met items die ontbreken in je garderobe

 

Bonustips van Lis!

Ieder mens heeft favoriete items in de kast hangen waarvan je er meer dan één hebt, zoals het witte T-shirt. Je bent toch altijd op zoek naar dat ene perfecte shirt! Dus je zal er meer van hebben, maar niet allemaal zijn ze even goed of mooi. Verhuis de niet zo perfecte shirts naar je sportkleding. Of dat shirt, ooit wel perfect, maar veel gedragen, is niet meer zo mooi (gele deo-vlekken onder de oksels) en aan vervanging toe. Doe het weg!

Met het wegdoen van kleding die je niet draagt, hou jij je kledingkast overzichtelijk en varieer je uiteindelijk veel meer met alle kleding en accessoires uit je garderobe en maak je ruimte voor nieuwe!

Lekker praktisch en meteen toepasbaar zijn ook alle nieuwe combinaties die je na deze garderobecheck op je eigen kleding kunt toepassen. Je hebt beide garderobes als overgangsfase even samengevoegd in je kast. En kunt, naast de winterse coltruitjes, nu ook je zomerse sliptops onder je wollen vestjes en jasjes dragen.

En wist je dat je tijdens het opruimen van je kast en ‘re-organizen’ van je garderobe, al is het maar heel even, dopamine aanmaakt? Het gelukshormoon waar we in februari heel hard behoefte aan hebben!! Om je wat langer in deze positieve vibe te houden, ga naar de link van mijn Pinterestbord Catwalk Style met een grote selectie van de mooiste en/of meest inspirerende catwalkbeelden van aankomend modeseizoen SS2020.

En in mijn volgende blog begin april, zien en lezen jullie de vertaalslag van catwalk naar confectie, en alles over de laatste tendensen op het gebied van zakelijke kleding. En je kunt er meteen je wishlist bij pakken ;-)

Mocht je stijlvragen of suggesties hebben waar jij graag meer over wilt lezen, laat het via info@pro-assistance.nl weten. En je kunt @listentolis op Instagram en Pinterest volgen voor meer inspirerende styling tips & tricks tussen de artikelen door.

 

 

 Reacties via Disqus