Catch of the day
10 april 2018

Ervaar het lentegevoel met je kledingTemperaturen schieten omhoog. Tijd om een nieuwe, frisse blik te werpen op je garderobe. Met een paar aanpassingen maak je je garderobe weer helemaal lenteklaar! De mode van het komende seizoen is optimistisch, vrouwelijk en makkelijk te combineren. Veel tegenstellingen in de mode dit voorjaar. Ik heb de nieuwste modekleuren en trends voor je op een rijtje gezet. Geniet!

Vrolijk je garderobe op met kleur. Roze zien we volop deze lente. Je kunt het je wellicht nauwelijks voorstellen maar roze gold tot zo’n honderd jaar geleden als typische jongenskleur. Pas rond de veertiger jaren werd roze gezien als kleur voor meisjes en blauw voor jongens.

Naast roze tinten zien we ook lavendel en ‘little boy blue’ (iets donkerder dan babyblauw en staat mooi bij helderblauwe ogen). Wil je meer power tonen? Mix zoete zachte ijspastels met donker- blauw, midnight blue of zwart.

Als tegenstelling op de rustige tinten zien we ook kleuren die levendig zijn en in het oog springen. Denk maar aan Henri Matisse met zijn felle, frisse kleuren. Een stormachtige rood-oranje die warmte en energie uitstraalt. De meest uitgesproken trendkleur is citrusgeel – de kleur van de narcissen, die hoort bij de lente.

Allerlei kleuren kun je met elkaar combineren. Vind je alles-in-één kleur zoals rode statements en limoengele ensembles té fel en opvallend? Draag een kleine hoeveelheid. Een accent zoals een gele top (onder een jasje) of tas of gekleurde sjaal (die je draagt om je pols) staat verrassend en maakt net het verschil. Mix geel met zachtroze of perzikachtige kleuren – chic en vernieuwend!

Essentiel (deze look kun je natuurlijk met pumps combineren voor een iets professionelere look)   

Essentiel (deze look kun je natuurlijk met pumps combineren voor een iets professionelere look)

Drukke en rustige dessins wisselen elkaar af. We zien veel strepen, ruiten en stippels en bloemen. Met lijnen kun je optische illusies creëren. Want ze leggen ergens de nadruk op. Zo kun je bijvoorbeeld wanneer je een smal bovenlichaam hebt in verhouding tot je heupen dit optisch in balans brengen door horizontale strepen te dragen aan de bovenkant. En heb je slanke benen kun je een broek met veldboeket dragen. Ben je groot en lang, dan staan grotere dessins mooier dan kleine. Voor kleine vrouwen geldt dat net andersom.

Gestreepte top van Vanilla

Gestreepte top van Vanilia    

Broek met bloemenprint van By Malene Birger (Perfectly Basics)   

Broek met bloemenprint van By Malene Birger (Perfectly Basics)

De lengte van de rok en jurk blijft variëren, van kort tot lang en alles er tussen in. Korte, aangesloten, wijde rokken en lange rokken. Materialen zijn vrouwelijk, zacht en soepel vallend zoals satijn en kant, maar aan de andere kant is de mode ook heel stoer met studs en leer. We zien overal tegenstellingen, ook bij het haar, van glad, strak en glanzend tot ongetemde, natuurlijke krullen. Keuze genoeg!

Het kan niet gek genoeg deze lente! Kleding die fijn voelt en lekker zit is van belang. Koop jij ook bewust, denk je na of het kledingstuk iets toevoegt en of het materiaal van goede kwaliteit is? Door je kledingkeuze af te stemmen op hoe jij wilt overkomen, straal je ook uit wat jij wilt uitstralen. En blijf genieten van elk draagmoment!Reacties via Disqus