Catch of the day
22 maart 2017

Een frisse blik op je garderobeOok zo’n zin in de lente? Het is die zin in de lente die ons ertoe brengt om een nieuwe frisse blik te werpen op onze garderobe. En al mag het dan nog koud zijn, je kunt met je kleding al best een beetje vooruitlopen op de lente.

Want je kleding beïnvloedt hoe je je voelt. Als je een bepaald kledingstuk aantrekt, dan neem je automatisch bepaalde eigenschappen hiervan over. Als je iets aanhebt wat je associeert met krachtig, dan voel je je ook zelfverzekerd. Het gebeurt onbewust.

Lentekleuren 

Merk het verschil. Neem als voorbeeld een elegante jurk in donker blauw voor op het werk. Bij het aantrekken neem je automatisch een meer formele en vrouwelijke houding aan. Terwijl een bruin sweatshirt bijvoorbeeld met vrije tijd wordt geassocieerd en dat geeft dan ook een ontspannen vrije tijdgevoel.

Dus als je vermoeid, gespannen of somber bent door het natte, koude winterweer, trek een kleur aan waar je blij van wordt. Dit voorjaar zien we opvallende statement kleuren zoals zonnig geel, appeltjesgroen en frisse aqua. En voor iedere huidteint bestaat een tint die flatteert.

Kleuren lente / zomer 2017 

Voor het ultieme lentegevoel heb je maar een kleine hoeveelheid kleur nodig zoals een topje onder je jasje of vest. Of met een vrolijk gekleurde sjaal voel je je net even anders. Ga voor iets moois en kleurrijks want je maakt niet alleen jezelf gelukkig, maar waarschijnlijk ook iedereen om je heen! 

Taille, strepen en brede schouders

Ervaar het lentegevoel met je kleding. Je kunt kleine veranderingen in je look aanbrengen. Laat je inspireren! Dit seizoen zien we ingesnoerde tailles. Heb je een mooie slanke taille trek de aandacht dan naar je middel met brede riemen en hoge taillebanden.

Strepen zijn er in overvloed te zien op shirts, jurken en broeken. Strepen kun je het beste dragen op plekken waar je die aandacht wilt hebben. Soms zijn ze verlengend, soms verbredend. In horizontale strepen lijk je voller en korter. En in verticale strepen lijk je langer en slanker.

1. Marisa Webb 2. Milly 3. Michael Kors  4. Michelle Aznavorian
Deze beelden zijn bedoeld om te inspireren en ideeën te geven die je kunt vertalen naar de werklvoer

Ben je curvy en ligt je uitdaging bij je heupen en dijen? Creëer breedgeschouderde outfits met een jasje of blouse. Geen jaren 80 silhouetten, maar een herinterpretatie van de brede schouders met geschulpte mouwen. Een thema waarin de vrouw in haar kracht staat.

Je ziet ook rechte en oversized jassen, de witte blouse in verschillende uitvoeringen, de midi-rok, (cascade) ruches, flower en grafische prints en de klassieke trenchcoat. Er is weer veel keuze dit seizoen.

En soms is dat verleidelijk om iets nieuws te kopen. Maar voordat je kledingstukken aanschaft, vraag je wel af: ga je het dragen? Staat het jou goed? Combineert het makkelijk met andere dingen die je al hebt? Gaat het lang mee? Kies bewust wat je koopt. Ik wens je veel draagplezier toe!

Afbeelding header: Monique Collignon The Conscious CollectionReacties via Disqus