Catch of the day
28 september 2018

Easy wear & glamourousSeptember is altijd een perfecte tijd om aan de slag te gaan met je garderobe. Zodra de ochtenden en avonden kouder worden, duik ik in mijn garderobe om mijn lekkere warme trui weer naar voren te halen.

Dit seizoen draait het allemaal om warm, behaaglijk en comfortabel. Gewoon easy wear. Maar de mode is ook glamoureus en heeft een luxe uitstraling. We zien een mix aan stijlen en invloeden uit de jaren ’80 en ’90.

Enkele highlights zijn “statement schouders”, franjes, de western look met cowboylaarzen, hoe meer logo’s hoe beter, ruitvormige dessins, dierenprints, tweed, leer, nepbont, heuptassen die crossbody worden gedragen, de capuchon en hoofddeksels zoals een fedora, muts of baret, de maxitrui en  gewatteerde en teddy jassen.

Sprekende basiskleur dit seizoen is gebroken wit naast de donkere kleuren zwart, bruin en grijs. Fijn zo’n lichte kleur die bijna iedereen goed staat. En in het middelpunt staat rood, met al zijn varianten als roze, donkerrood en paars. Rood wordt vaak gekoppeld aan passie en lef maar ook aan politiek. Andere trendkleuren zijn kobaltblauw, groen en geel.

Het modebeeld is divers. Er is veel keuze om je bestaande garderobe mee aan te vullen. Of je nou gaat voor een uitgesproken detail of meer functionele en comfortabele kledingstukken. Je hebt maar een paar nieuwe kledingstukken nodig om met je bestaande basics nieuwe slimme combinaties te kunnen maken.

De aandacht voor de basis groeit. We willen simpele tijdloze ontwerpen van goede kwaliteit die jaren meegaan en die goed samen kunnen smelten met de rest van je garderobe. Eenvoudige kledingstukken die het hele jaar door draagbaar zijn.

Neem het razend populaire Japanse Uniqlo met betaalbare basics dat eind deze maand haar eerste winkel opent in Amsterdam. Prettig zo’n winkel want een betaalbaar no-nonsense kledingstuk wil je telkens weer kunnen vervangen wanneer je toe bent aan een volgend exemplaar.

De mix van kledingstukken van vorige seizoenen die je combineert met up-to-date items maakt je outfit bijzonder. Vertaal de modetrends op jouw eigen manier. Volg je eigen stijl. Dat is fascinerend en blijft hangen. Dan onderscheid je je en straal je persoonlijkheid uit. Vier je eigenheid! Op een manier die passend is en klopt bij wat jij wilt uitstralen.

 Reacties via Disqus