Depressie, burn-out of ... overgang?

20 juli 2017

Bijna één miljoen werkende vrouwen in Nederland zijn in de overgang, maar hun klachten worden vaak niet onderkend. De overgang is nog steeds een taboe, maar de aandacht hiervoor neemt toe en wordt steeds meer bespreekbaar, constateren arbodiensten, bedrijfsartsen en Care for Women dat al negen jaar zorg verleent toegespitst op vrouwen.

Toename erkenning van klachten

De belangstelling voor “de overgang” neemt toe. Bekende vrouwen schrijven er boeken over en ook bij werkgevers lijkt het taboe van de overgang doorbroken te gaan worden. Tussen 2005 en 2015 nam de groep werkende vrouwen boven de 45 jaar met 462 duizend toe. De schatting is dat er nu ongeveer een miljoen werkende vrouwen in de overgang zitten. Het ziekteverzuim onder deze groep is relatief hoog. Zorgverleners diagnosticeren de klachten van deze groep vrouwen te weinig als overgangsklachten. Want naast de bekende opvliegers, slapeloosheid en nachtzweten zijn er veel minder bekende klachten van de hormonenstorm tijdens de overgang. Hartkloppingen, duizeligheid, brandende tong en broze nagels, stemmingsstoornissen of een geheugen dat niet meer helemaal meewerkt en concentratieproblemen. Een deel van de klachten overlapt met de symptomen van burn-out of een lichte depressie. Soms lopen vrouwen jaren te tobben met psychologen met een relatief hoger ziekteverzuim tot gevolg, totdat blijkt dat het gewoon de overgang is. Terwijl er studies zijn die uitwijzen dat doorwerken bij overgangsklachten juist heel goed is. Ook wandelen in het groen of een ander slaappatroon kunnen voor minder stress zorgen. Ook het slikken van aanvullende vitaminen en mineralen als calcium, omega-3, magnesium en vitamine D3 is heilzaam. Geen zwarte koffie, thee en alcohol drinken kan ook helpen, maar dat is misschien wat veel gevraagd.

Ook de werkgever kan iets doen

Na een slapeloze nacht kan een werkgever je tegemoet komen met de mogelijkheid om thuis te werken, maar vooral met een flexibel rooster. Bij opvliegers kan een bureauventilator of een fonteintje in de buurt verlichting geven. Maar zeker ook een leidinggevende en collega’s die aangeven te begrijpen dat je tijdelijk niet optimaal kunt werken. Overigens: tijdelijk is een relatief begrip. Er zijn nu eenmaal pechvogels die er tot wel 15 jaar last van kunnen hebben. Belangrijk is een consult bij de bedrijfsarts als onderdeel van preventief medisch onderzoek. Steeds meer werkgevers maken veel werk van duurzame inzetbaarheid en zorg voor fitte werknemers. Je moet het dan wel zelf aangeven en bespreekbaar maken. Een goede leidinggevende zal een luisterend oor hebben en je verhaal niet afdoen als een “vrouwending” waar je maar mee moet leren leven. Het al genoemde bedrijf Care for Women kan binnen een bedrijf of organisatie ook workshops en presentaties geven die de overgang bespreekbaar maken op het werk.

Neem initiatief

Hoewel de overgang nog steeds een wat moeilijk bespreekbaar onderwerp is moet je zelf in ieder geval niet te gauw genoegen nemen met een diagnose depressie of burn-out. Bespreek je klachten met je huisarts. Neem initiatief op je werk om jouw overgang en dat van collegae bespreekbaar te maken met je leidinggevende, de bedrijfsarts, de HR adviseur of andere gremia die daarvoor binnen je eigen organisatie toegankelijk zijn. Het is zonde om ziek te zijn, terwijl gewoon doorwerken een betere remedie is. En bedenk ook dat bij gesprekken met anderen, of dat nu collegae, klanten of “bazen” zijn, het niet nodig is je te verontschuldigen voor de zichtbare gevolgen van een opvlieger. Het hoort er gewoon bij en je omgeving zal dat ook als normaal moeten accepteren. Het is niet jouw probleem!

Bron: De Volkskrant van 13 juli 2017