weten wat er speelt
kennis delen

De stagiaire

OPINIE - 01 december 2013

Ik hoopte nog op een bezoek van de stage-coördinator, wat gebruikelijk is bij de verschillende hogescholen waar we mee samenwerken. Maar nee, nooit iets van gehoord. Ook nooit een stagecontract gezien, of gevraagd om een beoordeling te schrijven. 

Wat ik met name stuitend vind en waar ik me heel boos over maak, nu weer nu ik dit opschrijf, is dat het instituut waar ze haar opleiding volgt volkomen de ogen sluit voor de mogelijkheden en onmogelijkheden van hun studente. Jarenlang! Het is als een rijschoolhouder die willens en wetens een blinde op rijles handhaaft. 

Met Mara heb ik geprobeerd om over haar toekomst te praten, maar zij was zeer halsstarrig en vasthoudend. Ik probeerde haar nog de tv-productiekant op te duwen want daar is schrijven niet zo belangrijk. Maar ze wilde niet luisteren. Haar droom was bij een tijdschrift te werken. Of ze dan niet liever vormgeefster wilde worden. Er was geen doorkomen aan. Ik kan me er ook iets bij voorstellen. Als je al in het derde jaar zit, ga je niet meer een switch maken, dat begrijp ik ook wel. Plus al het geld wat haar ouders al in haar opleiding hadden gestoken, dat gingen ze vast niet weer doen. 

Haar volgende stage zou de marketingafdeling van een klein cosmeticahuis zijn. Dat betekent ook de cijfers goed lezen en weergeven...

 

Door: Riek Tawfik, hoofdredacteur AM Magazine