Catch of the day
15 februari 2019

Een ander speelveldAlweer ruim twee jaar geleden schreef ik een blog, De wereld van Pro Assistance in 100 dagen, over mijn eerste honderd dagen als consultant bij Pro Assistance. Sindsdien heb ik vele opdrachten, bijeenkomsten, successen en de geijkte maar leerzame tegenvallers mogen meemaken. Ondertussen ben ik steeds beter en sneller gaan begrijpen waar zowel opdrachtgever als kandidaat gelukkig van worden. Ik zou zo zeker door kunnen gaan; de vruchten gaan plukken van het groeiende netwerk, ervaren hoe je steeds meer ervaren wordt, werken met een geolied en positief team.

Maar ik sla een andere weg in. Uit de arbeidsbemiddeling en richting een zesjarig management ontwikkeltraject bij de Rijksoverheid. Voor velen die mijn handelen en interesses weten, bleek het achteraf een niet geheel onverwachte stap. In mijn vrije tijd ben ik al langer maatschappelijk betrokken. Maar na mijn master Europese Studies wilde ik niet naar Brussel. En toen had ik een nu of nooit gevoel. Ken je dat? Wanneer de nood er niet is, de timing niet ideaal maar een dijk van een kans je wordt aangereikt.

Dit betekent echter niet dat ik helemaal opnieuw begin. Integendeel. De skills die ik mij eigen maakte en de feedback van het ervaren Pro Assistance team, neem ik mooi mee. Buiten alles heb ik zorgvuldiger leren luisteren terwijl ik ook de onderstroom en context meeneem. Ook leuk en zinvol: ik heb een nuchtere, open kijk op zeer verschillende organisaties kunnen ontwikkelen. Hoe professioneel zijn ze echt achter alle pracht en praal? Zou een kandidaat uit een heel andere branche of met een afwijkend profiel niet ook goed kunnen passen? Verder: hoe hou je als consultant de regie over het proces naar de Pro Assistance standaarden? Hoe bied je de beste nazorg voor beide partijen? Vragen waarvoor je voor je antwoorden in gesprekken wel een beetje je best doet, kritisch blijft, een gezonde dosis zakelijkheid en voorbereiding meeneemt maar bovenal de gesprekspartner tegenover je niet uit het oog verliest. En met die rugzak vertrek ik nu naar Den Haag.

Rest mij een ieder te bedanken die aan mijn groei en werkplezier heeft kunnen en willen bijdragen; de kandidaten en opdrachtgevers die ik heb gekoppeld maar in het bijzonder het Pro Assistance team.  Ik heb een heerlijke tijd gehad.

 

Susanne 

 Reacties via Disqus