Catch of the day
4 december 2019

Dag met een lachAl heel lang zet ik mijn organisatieskills in voor het goede doel. Zo ben ik jaren vrijwilliger geweest (met een aantal secretaressevriendinnen) voor het Quality of Life gala. Op deze avond werd geld opgehaald voor onderzoek naar de gevolgen van chemotherapie bij kinderen. We fungeerden als hostess en maakten er met elkaar iedere keer weer een fantastische avond van. Bij een van mijn werkgevers organiseerde ik naast mijn gewone werkzaamheden een jaarlijkse pitstop voor het Maarten Memorial event. Een autorit voor patiënten van de Daniel den Hoed kliniek, georganiseerd door mensen met een sportauto die iemand verloren hebben aan kanker.

Toen ik wegging bij deze werkgever merkte ik dat ik het organiseren van het event miste. Mijn partner Jacco stelde toen voor om zelf iets dergelijks te gaan doen. We rijden zelf Porsche en wilden graag iets doen voor de ouders van ernstig zieke kinderen. We maakten een flyer die we bij cars en coffee evenementen uit gingen delen. Op 27 september 2015, nu vier jaar geleden, hielden we de eerste bijeenkomst om kennis te maken met de rijders die zich hadden aangemeld en om ze over onze ideeën te vertellen. Daarna ging het heel snel. In december 2015 hebben we voor de Stichting Zeldzame Ziekten Fonds de Sint Verbindt rit georganiseerd, de eerste van een reeks mooie en leuke evenementen.

We zetten alle events uit via Facebook en iedereen, zowel ouders als rijders, krijgen verdere informatie via de mail. We werken o.a. samen met Villa Pardoes, Stichting Opkikker en Make a Wish. Met het eerder genoemde Zeldzame Ziekten Fonds organiseren we nog ieder jaar de Sint Verbindt rit. Dit event heeft een speciaal plekje in ons hart omdat het hier in 2015 allemaal mee is begonnen.

Ieder jaar organiseren we het evenement Te Land en Ter Zee, het klapstuk van het jaar. Op een prachtige locatie in Loosdrecht, bij Navilex, komen we met zo’n 350 mensen bij elkaar. Een dag voor iedereen, zowel voor ouders als kinderen, broertjes, zusjes en vriendjes én de rijders. Naast een autorit en een vaartocht met sloepen kan iedereen die dag weer eens bijpraten, lachen, en er is natuurlijk ook iets te eten en drinken. Een twintigtal vrijwilligers helpt ons ieder jaar weer met de organisatie van deze dag.

Onze Stichting DAG MET EEN LACH is opgericht omdat we het zelf zo ontzettend goed hebben en iets wilden terugdoen voor de samenleving. Dat we 4 jaar later meer dan 300 sportautorijders in ons bestand zouden hebben hadden we echter niet verwacht. En dat er zoveel vriendschappen zouden ontstaan tussen rijders, ouders en kindjes en dat ook wij dierbare nieuwe vrienden zouden maken was al helemaal niet voorzien. Maar het mooist van alles is misschien nog wel om bij elk evenement weer die lach op het gezicht van de kindjes te zien.

Stichting DAG MET EEN LACH hoopt nog heel veel evenementen te mogen organiseren.

Ieder jaar halen we geld op middels een georganiseerde autoreis. Voor meer informatie zie de website: https://www.dmel-fundraiser.nl

 

Desiree Dekker

 Reacties via Disqus