Catch of the day
21 december 2018

Bezinnen en vooruitzienVoordat je het weet zitten we weer aan de kerstdis en is het (boek)jaar praktisch voorbij. Het jaareinde heeft toch altijd wel een emotionele lading. Hebben plannen vorm gekregen, welke teleurstellingen moesten worden verwerkt, was er ruimte om op onverwachte zaken in te spelen. Nuttig dus om je te bezinnen en zaken te overdenken. Een kritische reflectie geeft ruimte in je hoofd om stevig het nieuwe jaar in te gaan. Om richting te bepalen en nieuwe uitdagingen aan te gaan.

In 2018 bleef onze focus gericht op het bieden van adequate oplossingen aan onze opdrachtgevers. Dat is, naast onze oprechte aandacht voor kandidaten, waar we voor staan en waar we simpelweg gewoon goed in zijn. De kantoren Amsterdam en Rotterdam presteerden gelijk en daarmee is ons kantoor Rotterdam aangekomen waar we het wilden hebben: gelijkwaardig en zelfstandig. Beide kantoren werken nauw samen, met natuurlijk vooral de focus op de klant en aandacht voor de kandidaat.

Wantrouwen

In 2018 bestond Pro Assistance 15 jaar. Daar hebben we op meerdere momenten en op verschillende manieren bij stilgestaan. Met het team hebben we ons in Warschau prettig vermaakt. Het jubileum grepen we ook aan om onze huisstijl aan te scherpen. Tijden veranderen tenslotte. Het mocht allemaal wel wat losser, eigentijdser en toegankelijker. Zonder dat het onze identiteit zou aantasten. In ieder geval ook zonder verlies van kwaliteit. En zonder concessies te doen aan onze kernwaarden. Dus, iets meer lucht door  die gedegenheid, zonder onszelf te veranderen. Subtiel. Een nieuw beeld, nieuwe vormgeving, nieuwe taal.

Het van kracht worden van de AVG kan niemand ontgaan zijn. Het op elk gebied om zich heen grijpend wantrouwen dat de mens en de wereld steeds meer in zijn greep krijgt vindt in de AVG een passend voorbeeld. Ook in het verleggen van aansprakelijkheden en het reguleren van gedrag door wetgeving. Met name in het nu bijna ten einde zijnde jaar merkten wij dit ook in onze praktijk. Het wantrouwen lijkt de mens (organisaties) te dwingen steeds meer zekerheid te zoeken. Eén collega is hier nu bijna fulltime mee bezig bij ons. Het wantrouwen naar elkaar (personen en organisaties) zonder ieder’s kennis, ervaring, deskundigheid en goede intenties nog te respecteren, baart ons om verschillende redenen (dus niet alleen vanwege de nodeloos uitgebreide en ingewikkelde administraties en verantwoordingslijstjes) serieus zorgen.  

Samen

Hebben we zin in 2019? Heel veel! In de afgelopen 15 jaar hebben we geleerd dat voortdurende verandering de enige constante is. Daar houden we ook van. Houdt ons scherp. Als organisatie en als persoon. Blijven ontwikkelen. Daarom kan consultant Mariëlle komend jaar haar 15-jarig jubileum bij ons gaan vieren. Heeft ieder van ons weer een opleiding gekozen. Omdat stilstaan nooit een optie is. We willen door, alert en erbij blijven. Om ook komend jaar de juiste, optimale dienstverlening te kunnen blijven bieden aan onze opdrachtgevers en kandidaten.

Wat in het nieuwe jaar gewoon bij het oude blijft is onze manier van werken. Onze persoonlijke benadering. Onze inzet en streven naar kwaliteit. Onze aandacht voor de ander.

Dat doen we met een geweldig team dat ook nog eens veel plezier met en aan elkaar beleeft.

Wij kijken uit naar het komende jaar. Naar 2019.
Laten we er samen een goed jaar van maken.
Voor iedereen alle goeds gewenst.

 Reacties via Disqus