Catch of the day
20 december 2019

Alles heeft zijn tijd 

Het jaar lijkt ieder jaar sneller te gaan. De tijd vliegt voorbij. Zeker als ik het vergelijk met mijn tienerjaren. De zomers waren warm, de winters ouderwets koud. Doordeweeks werken, zondag rustdag. Het leven was duidelijk en overzichtelijk. De tijd ging traag.

Vandaag de dag gaat alles snel. De druk is hoog. We worden bedolven onder golven van informatie. Momenten van bezinning zijn vaak ver te zoeken. Of toch niet? We kopen nu tijd. Letterlijk. Wellness centra en studio’s voor yoga, pilates en meditatie floreren. We blijven toch op zoek naar (geestelijke) rust. Want even stil staan is geen vanzelfsprekendheid meer.

Kerst is zo’n moment waar ons gehaaste leven wel heel even tot stilstand komt. Waar we tijd nemen voor reflectie, de banden met familie en vrienden aanhalen en ons stellig voornemen het in het nieuwe jaar anders te gaan doen. Het jaareinde heeft een emotionele lading. Als voorbereiding op het nieuwe begin. Op het nieuwe jaar.

Gewoon even rustig de tijd nemen om je te bezinnen en zaken te overdenken. Hebben plannen afgelopen jaar vorm gekregen, welke teleurstellingen moesten worden verwerkt, was er ruimte om op onverwachte zaken in te spelen. Een kritische reflectie geeft de ruimte in je hoofd om stevig en daadkrachtig het nieuwe jaar in te gaan. Om richting te bepalen en nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Een jaar van uitersten

Er is een tijd om te huilen
En een tijd om te lachen
Een tijd om te rouwen
En een tijd om te dansen
Er is een tijd om te ontvlammen
En een tijd om te verkillen

Deze bijzondere passage uit Prediker is in 2019 op ons van toepassing geweest. Een jaar waarin veel is gebeurd: zowel privé als zakelijk. Op alle mogelijke manieren hebben we er de juiste aandacht aan proberen te geven. Verdrietige en vrolijke momenten mogen naast elkaar bestaan. En dat dit kan zonder onze kwaliteit van werken te verliezen, hebben wij afgelopen jaar wel bewezen. In een sterke onderlinge verbondenheid en met een duidelijke focus hebben we het jaar succesvol afgesloten. Ons hoofd en hart zijn blijvend gericht geweest op het bieden van adequate oplossingen aan onze opdrachtgevers. Naast onze oprechte aandacht voor onze kandidaten, is dat waar we voor staan en waar we simpelweg gewoon goed in zijn.

Roaring twenties

We laten dit jaar een decennium achter ons. We hebben zin in de “twenties”. Als het aan onze plannen ligt worden de komende jaren “roaring”. Want stiekem houden we van verandering; het houdt ons scherp. Zaken waar we geen invloed op hebben, zoals de nieuwe Wet arbeidsmarkt in balans, integreren we zonder mokken. Het krijgt de aandacht die het verdient, maar we steken onze energie en tijd liever in zaken waar we zelf wel invloed op hebben en die een bijdrage leveren aan de leidende positie die we in de markt hebben. We zijn veerkrachtig en in staat mee te bewegen met de voortdurende verandering die de markt en mensen met zich meebrengen.

Hoe wij werken, weerspiegelt wie we zijn. We tonen belangstelling, luisteren en zijn oprecht geïnteresseerd. Vanuit het hart. Met professionele bezieling. Want aandacht is het mooiste wat je iemand kunt geven.

Wij kijken uit naar 2020. Laten we er samen weer een mooi jaar van maken. Met aandacht voor elkaar. En met, zo nu en dan, een beetje tijd voor traagheid.

 Reacties via Disqus